Százmilliót akart tisztára mosni a kubai-magyar duó

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy kubai állampolgárságú férfit és egy tatabányai nőt, akik még 2015-ben vettek részt egy nemzetközi pénzmosási ügyben.
A kemma.hu híre szerint a 36 éves férfi és a 31 éves H. Beatrix tavaly augusztusban Magyarországon egy kft.-t alapított, amelynek H. Beatrix volt a tulajdonosa és egyben ügyvezető igazgatója. Néhány hónappal később, 2015 novemberében cégük bankszámlájára több alkalommal külföldi cégektől érkezett bűncselekmények elkövetéséből származó pénz, amit megérkezésüket követően rövid időn belül továbbutaltak egy másik, ugyancsak a cég nevére szóló bankszámlára.

Egy hét alatt több mint 100 millió forint érkezett a bankszámlára, amelyet a későbbiekben – jutalékért cserébe – terveztek készpénzben felvenni a bankból, és átadni ismeretlen megbízóiknak. A fővárosi rendőrök H. Beatrixot június 28-án Tatabányán fogták el. Társa, a kubai férfi július 12-én jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók megállapították, hogy a pénzből a hónapok során mintegy négymillió forintot saját használatra felvettek, a maradékot azonban lefoglalták tőlük.

A házkutatások során a rendőrök a különböző fővárosi és vidéki ingatlanokban bűncselekménnyel összefüggésbe hozható iratokat, bankkártyákat, mobiltelefonokat, pendrive-okat, asztali számítógépeket, egy laptopot és egy winchestert találtak és foglaltak le. Velük szemben a további eljárást szabadlábon hagyásuk mellett folytatják le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.