Észak-Korea fenyegetőzik a Seth Rogen film miatt

"Az, hogy a legelőkelőbb vezetőnk elleni merényletről filmet forgatnak és vetítenek ... felelőtlen terrorcselekmény és háborús tett, mely teljességgel elfogadhatatlan" - közölte az észak-koreai külügyminisztérium szóvivője, aki hozzátette: ha az Egyesült Államok kormánya nem tiltja be Seth Rogen legújabb, Az interjú című filmjét, akkor "határozott és könyörtelen válaszra" számíthat.

A nyilatkozatot a hivatalos észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentették meg, melynek honlapján májusban az amerikai elnököt, Barack Obamát "gonosz fekete majomnak" nevezték.

Néhány nappal ezelőtt az ország nem hivatalos szóvivője, a Koreai-Amerikai Békeközpont igazgatója, Kim Mjong Csol adott hangot nem tetszésének a Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült vígjátékkal kapcsolatban. Az interjú című filmben két amerikai műsorvezető lehetőséget kap, hogy interjút készítsen Kim Dzsong Unnal. Amikor erről a CIA tudomást szerez, az ügynökök felkeresik a népszerű tévéseket, és megbízzák őket a diktátor kiiktatásával.

Kim Mjong Csol akkor a következőt nyilatkozta a Telegraph riporterének: "Ez az egész igazából nagyon ironikus, tekintve, hogy ez a film jól mutatja az Egyesült Államok kormányának és társadalmának kétségbeesését. Egy alkotás arról, hogy az USA egy külföldi vezetőt akar meggyilkolni pontosan azt mutatja be, amit ők csináltak valójában Irakban, Afganisztánban, Szíriában és Ukrajnában. És azt se felejtsük el, hogy ki gyilkolta meg Kennedyt - az amerikaiak" -nyilatkozta, majd óvatosságra intette az amerikai elnököt, Barack Obamát is, mondván, félő, hogy egyszer az amerikai kormánynak elege lesz belőle is és akkor majd őt is elteszik láb alól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.