Kim Dzsong Un kiakadt Az interjú című amerikai film miatt

Seth Rogan legújabb, Az interjú című filmje kiverte a biztosítékot az észak-koreai diktátornál. Ez persze nem túl meglepő, tekintettel arra, hogy a vígjáték arról szól, hogy két amerikai műsorvezető lehetőséget kap, hogy interjút készítsen  Kim Dzsong Unnal. Amikor erről a CIA tudomást szerez, az ügynökök felkeresik a népszerű tévéseket, és megbízzák őket a diktátor kiiktatásával.

Ahogy az sejthető volt, a film híre és előzetese eljutott Észak-Koreába is, és az ország nem hivatalos szóvivője, Kim Mjong Csol néhány nappal ezelőtt interjút adott a Telegraph brit lapnak a témával kapcsolatban. "Ez az egész igazából nagyon ironikus, tekintve, hogy ez a film jól mutatja az Egyesült Államok kormányának és társadalmának kétségbeesését. Egy alkotás arról, hogy az USA egy külföldi vezetőt akar meggyilkolni pontosan azt mutatja be, amit ők csináltak valójában Irakban, Afganisztánban, Szíriában és Ukrajnában. És azt se felejtsük el, hogy ki gyilkolta meg Kennedyt - az amerikaiak" -nyilatkozta, majd óvatosságra intette az amerikai elnököt, Barack Obamát is, mondván, félő, hogy egyszer az amerikai kormánynak elege lesz belőle is és akkor majd őt is elteszik láb alól.

Szóvá tette azt is, hogy nem kedveli az amerikai filmeket, mert azokban túlságosan sok a kivégzés és a gyilkosság, viszont a britekkel nincs semmi baja, mint mondja, azok jobbak és realisztikusabbak. "James Bond kiváló karakter, és ezek a filmek sokkal szórakoztatóbbak" - idézi a lap Kim Mjong Csolt, aki azt is elárulta, hogy Kim Dzsong Un mindenképp meg fogja nézni a Seth Rogan és Evan Goldberg rendezte filmet.

A vígjáték egyébként az amerikaiakat is megosztja, több kritikus és kommentelő írta, hogy nem kéne Észak-Koreán gúnyolódni, és ízléstelen az ország vezetőjének megölésével viccelődni.

Az interjú című filmben Rogan mellett feltűnik majd James Franco is, Kim Dzsong Unt pedig Randall Park alakítja majd. A vígjátékot október elején kezdik vetíteni az amerikai mozikban, hogy nálunk mikor mutatják be, arról egyelőre nincs információ. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.