Robert Downey Jr. keresett a legjobban tavaly

Harmadik éve vezeti a legjobban kereső férfi filmsztárok listáját Robert Downey Jr. a Forbes magazin összeállítása szerint.

Downey tetemes bevételét az olyan kasszasikereknek köszönheti, mint a Bosszúállók: Ultron kora, amiért az elmúlt egy évben 80 millió dollárt (22,8 milliárd forintot) kapott.

 

Robert Downey, Jr.
Robert Downey, Jr.
Stefan Wermuth / Reuters

Idén először nemcsak hollywoodi sztárok szerepelnek az első tízben, három bollywoodi sztár is bejutott. A hetedik helyen a 35,5 milliót kasszírozó veterán indiai sztár, Amitabh Bachchan található. Az ő autogramjáért ugrik a latrinába a Gettó milliomos főhőse. Bachchan bevételei a filmek mellett a helyi Legyen ön is milliomos vezetésével is kiegészülnek.

A nyolcadik és kilencedik helyen két indiai akciósztár, Salman Khan és Akshay Kumar tanyázik 33,5 és 32.5 millió dollárral. Előbbi kicsin múlott, hogy nem a börtönben élvezheti a munkája gyümölcsét, májusban ugyanis öt év börtönre ítélték, mert részegen elgázolt egy hajléktalant, a bíróság azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezte és azóta sincs hír arról, hogy le kellene tölteni a kiszabott büntetést. 

A huszas listán Daniel Craig az egyetlen brit filmszínész a gazdasági magazin listáján, aki 27 millió dolláros bevételével a 15. helyen áll ausztrál kollégájával, Chris Hemsworthszel.

A magazin az adózás és egyéb jövedelmet terhelő összegek levonása előtti adatokból dolgozott - írja a BBC News.

A sztárgázsikkal bírók lajstromára 34 színész került fel, összeadott jövedelmük 2014 júniusa és 2015 júniusa között 941 millió dollárra rúg.

 

Amitabh Bachchan Leonardo di Caprióval az oldalán
Amitabh Bachchan Leonardo di Caprióval az oldalán
Eric Gaillard / Reuters

A toplista második helyezettje a 61 éves Jackie Chan lett 50 millió dollárral. A Halálos iramban-sorozat szereplője, Vin Diesel pedig a harmadik lett 47 millió dolláros keresetével. Bradley Cooper 41,5 milliót, Adam Sandler 41 milliót, Tom Cruise 40 millió dollárt kasszírozott.

A bevételi ranglistát 32 millió dollár gázsival a mozikban most futó Ted 2-vel Mark Wahlberg zárja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.