Rendőrt hívtak a menekültnek hitt közmunkásokra

A jutalomútra küldött közfoglalkoztatottak éppen ebédhez készültek Pakson, amikor egy helyi lakos rendőrt hívott rájuk, mert menekülteknek hitte őket.

A bőszénfai polgármester két tucat közmunkást akart Mohácsra, Paksra majd Dunaújvárosba vinni szombaton, jutalmul fáradtságos munkájukért. Kirándulásuk azonban Pakson megszakadt, mikor rendőrök érkeztek a vendéglőhöz, ahol ebédelni készültek.

Nyitrai István polgármester a Sonline-nak elmondta, alighogy leparkoltak a két kisbusszal a vendéglátóhelynél, egy járőrkocsi érkezett a helyszínre.

A rendőrök a Darányi Ignác Terv feliratot látván a buszon, mindjárt rájöttek, hogy téves riasztást kaptak. A hatóságok lakossági bejelentést kaptak, hogy menekültek vannak az egyik paksi lakótelep parkjában. A járőrök csak a rend kedvéért mindenkit igazoltattak.

Nyitrai elmondta, hogy a történtek elég rosszul érintették őket, mint mondta: "úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent".

A polgármester azért vitte jutalomútra a közmunkásokat, mert sikeres szezont zárt Bőszénfa. Hárommillió forintnyi munkát tudtak úgy elvégeztetni, hogy a falunak egy fillérjébe sem került.

Hasonló eset történt szeptember közepén Nagymágocs határában, ahol a földmérők és a közmunkások nézték egymást menekültnek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.