Migránsnak nézték egymást a közmunkások és a földmérők

Migránsnak nézték egymást Nagymágocs határában a közmunkások és a földmérők. Megijedtek egymástól. Az egyik csapat állítólag ki-be ugrált a kukoricásba, a másik kollektíva biciklire pattant, és a falu felé vette az irányt – írja a Délmagyar.

A hírportál tegnap kereste meg a falu határáról körülbelül 5 kilométerre egy vízelvezető csatorna megtisztításán fáradozó közmunkásokat, akik akkor már nevetve mesélték a történteket.

Visszagondolva olyan volt, mint egy kabaré. De akkor kicsit megijedtünk – mondta Csipkés Zsolt csoportvezető.

A gallyhordó munkások lettek figyelmesek arra, hogy egy férfi tőlük jó pár méterrel arrébb egyszer csak kilép a csatornából, majd gyorsan visszahúzódik, kisvártatva pedig átvág az úton és elbújik a kukoricásban.

A furcsa viselkedést látva a munkások arra gondoltak, hogy migráns lehet az illető, és elküldték motorral közlekedő társukat, hogy nézze meg, megvannak-e még a kerékpárjaik, tartottak tőle ugyanis, hogy a menekülő ember meglovasítja valamelyiket.

Miután elindult, a motoros férfi látott még két embert beugrani a kukorica közé, és mivel ezt már komoly helyzetnek vélték, a csoportvezető felhívta a főnöküket, aki pedig szólt a rendőrségnek.

A csapat azt az utasítást kapta, hogy menjen vissza a faluba, így mindenki biciklire pattant, és a maga tempójában menekülőre fogta. A rendőrökkel félúton találkoztak.

– Anton, egy barna képű gyerek volt az első, akivel összefutottak a rendőrök. Majdnem elvitték. Mondták, hogy tegye le a biciklit, és üljön be a rendőrségi furgonba. Valószínűleg azt hitték, hogy ő az egyik migráns – mesélik. Antont, aki nagyon megijedt hirtelen, munkatársának sikerült gyorsan tisztáznia, így nem vitték el a zsaruk, és nem kellett menekültstátuszért sem folyamodnia. Utólag már ő is röhög az egészen.

A történet másik felét már Szebellédi Endre polgármester mesélte el a portálnak. – A rendőrség később értesített, hogy akiket a közmunkások migránsnak véltek, földmérők voltak. A közmunkások szerint a földmérők is azt hihették, hogy migránsokat látnak, azért bujkáltak a kukoricásban. A történtek után elterjedt a faluban, hogy 200 migránst hoztak Nagymágocsra. Egy részüket a turistaszállón helyezték el, a többieket pedig a Kossuth utcai volt gondozóházban. Egyébként egy migránst sem hoztak Nagymágocsra. Az illetékes hatóságoknál fel sem merült a településünk neve. Önkormányzatunk el is határolódna attól, hogy itt alakítsanak ki menekülttábort – mondta a polgármester.

Hozzátette, a migránshelyzet így vagy úgy mindenkit foglalkoztat. A menekülthullám előtt valószínűleg nem ijedtek volna meg a kukoricaföldnél egymástól a közmunkások és a földmérők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.