Rászálltak a civilek Baby gyilkosaira

Zaklatják a civilek azt az angol testvérpárt, akik erősen vitatható büntetést kaptak egy kutya megnyomorításáért. A tényleges börtönbüntetést követelők száma egyre nő, a történet a helyi politikát sem hagyta érintetlenül.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Andrew és Daniel Frankisht egy Baby nevű buldog megkínzásáért és megnyomorításáért ítélte felfüggesztett börtönbüntetésre és 300 fontos bíróság megfizetésére a Hartlepool Magisztrátus. A testvérek továbbá 20 éve az elsők, akiket bírósági úton életfogytig eltiltottak az állattartásról. A közvélemény által túl enyhének tartott, nagy közfelháborodást kiváltó verdikt egyik eleme szerint Frankishék fél évig nem hagyhatják el az otthonukat este nyolc és reggel hat óra között, de amilyen óriási a népharag, ennek még örülhetnek is.

A The Mirror beszámolója szerint a testvéreket folyamatosan zaklatják és fenyegetik a civilek. Legutóbb egy 36 éves férfit tartóztattak el a rendőrök azért, mert Frankishék házánál ólálkodott, de hamar el is engedték.

Ezzel összefüggésben elterjedt a pletyka, hogy a most 19, illetve 22 éves férfiak állandó rendőri felügyelet alatt állnak, amit a hatóságok határozottan cáfolnak. Mivel a magánakciók száma megnövekedett, a rendőrség kénytelen volt közleményben felhívni a lakosság figyelmét, hogy ne nyomozzon senki saját szakállára, mert ezzel a hivatalos eljárást akadályozzák. Akinek aggályai vannak az állatkínzók tevékenységét illetően, tegyen bejelentést.

Múlt hét szombaton egy molinót húzó kisrepülőgép húzott el a middlesbrough-i Riverside Stadion fölött, amikor a Middlesbrough FC az Ipswich-csel játszott. Az üzenet: „Börtönt a Frankish fivéreknek”. Mint kiderült, az akciót a „Frankish hadművelet” nevű csoport szervezte, mert úgy értesültek, hogy legalább az egyik testvér nagy Boro-rajongó.

Andrew és Daniel Frankish egy 2013-ban készült videó miatt került bíróság elé. A felvételeken az látható, ahogy a fiúk kéjes élvezettel, röhögve bántalmaznak egy Baby nevű buldogot. A fiúk a kutyát ledobták egy lépcsősor tetejéről és rá is tapostak.

A felvételt mobiltelefonnal készítették, és talán sosem kerül nyilvánosság elé, ha az egyik fiú el nem hagyja a memóriakártyát egy bevásárlóközpontban. A kártya megtalálója, hogy a tulajdonost meg tudja találni, megnézte, mi van rajta. Így bukkant a horrorisztikus kutyakínzás bizonyítékaira, s szólt az állatvédőknek, azok pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

Mint kiderült, a kutyát nem sokkal a megkínzása után el kellett altatni, mivel maradandó fogyatékosságot szenvedett, hátsó lábait nem is tudta többé használni.

A nagy figyelemmel követett per eredménye sokkolta a közvéleményt: a fiúk 21 hetes börtönbüntetést kaptak, két évre felfüggesztve. Az ügy újravizsgálását követelve több online petíciót is indítottak civilek. Az egyiket, az „Igazságot Babynek, a buldognak” címűt már több mint 365 ezren írták alá, a David Cameronnak címzettet pedig több mint 434 ezren.

A szigorúbb büntetést követelők közé egyébként a fiúk lakóhelyének parlamenti képviselője, Anna Turley is beállt, és felszólította Michael Gove igazságügyi minisztert, hogy személyesen vizsgálja felül az ítéletet, mert: „az engedékenység azt üzeni az állatkínzóknak, hogy az igazságszolgáltatás közömbös az állatok jóléte iránt”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.