Kéjes élvezettel nyomorították meg Babyt

Felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában egy állatkínzó testvérpár ügyében hozott, túl enyhének ítélt, 21 hetes börtönbüntetés. Andrew és Daniel Frankish olyan súlyosan bántalmazott egy bulldogot, hogy az állatot el kellett altatni. Az interneten petíciót indítottak annak érdekében, hogy David Cameron miniszterelnök vizsgáltassa felül az ügyet.

A 22 illetve 19 éves férfiak egy Baby névre keresztelt bulldogot tettek nyomorékká azzal, hogy rátapostak, felrúgták és ledobták a lépcső tetejéről. A szörnyű állatkínzásról videó is készült, melyen látszik, hogy a Frankish fivérek kéjes élvezettel kínozták az állatot, aki emiatt elveszette a hátsó lábait és végül el kellett altatni. A felvételen az is hallható, ahogy Andrew hisztérikusan röhög, miközben kínozza a kölyköt.

Az állatkínzók ügyében a Hartlepool Magisztrátus hozott ítéletet a múlt héten. A fivérek 21 hetes börtönbüntetést kaptak, az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették és mindössze hat hónapos kijárási tilalmat rendeltek el. A fiatalokra 300 fontos pénzbírságot is kiszabtak és letiltották őket az állattartástól.

A túl enyhe ítélet óriási felháborodási hullámot indított a közösségi médiában és egy 24 éves férfi, Alex Richardson-Lee petíciót írt annak érdekében, hogy maga David Cameron vizsgáltassa felül az ügyet. A change.org-on közzétett petíciót már több mint 260 ezren írták alá, tehát bőven elérte azt a 100 ezres küszöböt, ami feltétele az ügy parlament elé kerülésének – írja a The Sun.

Az állatok bántalmazása ellen küzdő RSPCA ellenőre a felvétel megnézése után azt mondta, ez az egyik legmegrázóbb eset, amivel valaha foglalkoztak.

Baby megkínzása és megnyomorítása két évvel ezelőtt történt. Az esetre úgy derült fény idén februárban, hogy egy bevásárlóközpontban találtak egy elhagyott memóriakártyát, mely tartalmazta a 2013 októberében készült felvételt. A megtaláló, miután meglátta, mi van a kártyán, azonnal értesítette a rendőrséget.

Figyelem! A videó sokkoló képeket és hanghatásokat tartalmaz, megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.