Szelfibottal ebbe a múzeumba se fogják beengedni!

A londoni Nemzeti Galéria megelégelte a sokak által imádott (és legalább olyannyira gyűlölt) eszközt, és betiltotta a használatát. Más kulturális intézmények is fontolgatják a lépést.

Bár azt nehéz lenne kideríteni, ki készítette az elsőt, de az tény, hogy a 2014-es Oscar-díjkiosztón készült legendás szelfi óta a világ az önfotó lázában ég.

Az ember pedig találékony, különösen, ha kényelmi szempontok vezérlik: nem sokkal a szelfiláz kitörése után megjelentek az önfotók készítését megkönnyítő kütyük is. A tavaly nyáron felbukkant szelfibotok hamar népszerűek lettek, még az Egyesült Államok elnöke sem átallotta használni. Népszerűségéről árulkodik az is, hogy szeptember és november között 300 százalékkal nőtt a szelfibotok iránti kereslet az egyik legnagyobb webshop, az Amazon.com oldalán.

A londoni Nemzeti Galéria azonban nem tartozik a szelfibot rajongói közé, újdonsült intézkedése legalábbis erről árulkodik. A múzeum területén ezentúl csak hagyományos eszközökkel lehet fotót készíteni, fényképpel és telefonnal, ám egyéb kiegészítő segédeszköz nélkül.

A magyarázat szerint az intézményben csak személyes használatra készíthető fotó, fotóállvánnyal nem, a szelfibot pedig beleesik ebbe a kategóriába - írja a The Telegraph.

A múzeum szerint több látogató panaszkodott, hogy a szelfibotok zavarják a kulturális élményt, nem lehet tőlük rendesen látni a képeket, festményeket és környezetidegenek is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.