Rekordot döntött Ellen DeGeneres Oscar-szelfije

A 86. Oscar-gála műsorvezetője a Twitterre posztolta azt a fotót, amin egy sor hollywoodi hírességgel látható. A képet két óra alatt kétmillióan osztották meg, ami még az eddigi csúcstartó Obama-szelfit is lekörözte.

A megszokottnál hosszabbra és - sokak szerint - unalmasabbra sikerült gálát még a népszerű színész-humorista sem tudta feldobni, poénjai laposak és sokszor erőltetettek voltak, ugyanakkor az este néhány tényleg vicces pillanata is neki köszönhető.

A show házigazdája, az amúgy nagyon is vicces Ellen Degeneres nem volt elemében: poénjai laposak, néha már-már kínosak voltak, nem beszélve a sztárokkal szelfizéseiről
Host Ellen Degeneres takes a group picture at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. REUTERS/Lucy Nicholson

Ilyen volt például, hogy Ellen a színpadot többször is a közönség soraira cserélte, az egyik ilyen alkalommal például vacsorára valóra kalapozott a sztárok között. Óriási derültséget okozott, amikor a megrendelt pizza tényleg meg is érkezett, Brad Pitt segédkezett a tányérok kiosztásában, Ellen pedig több hírességet is megkínált. Jennifer Lawrence, Jared Leto, Julia Roberts, Kerry Washington és Meryl Streep örömmel fogadta el a méretes pizzaszeletet, de Angelina Jolie és Leonardo DiCaprio nem kért a kalóriabombából. A színészek aztán nagylelkűen még a futár borravalóját is összedobták.

A gála másik emlékezetes momentuma rövid idő alatt futótűzként terjedt el az interneten: Ellen ugyanis egy nem mindennapi szelfit (vagyis önfotót) posztolt Twitter-oldalára. A képen Ellenen kívül összesen 11 sztár látható, név szerint Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Meryl Streep, Julia Roberts, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Peter Nyong'o és Angelina Jolie. A fotó - amihez Ellen a "ha Bradley Coopernek hosszabb keze lenne" sort írta - alig egy óra leforgása alatt lekörözte az eddigi rekordert, az Obama választási győzelmet hirdető tweetet, sőt mostanra már két és félmillió megosztásnál jár.

A fotó amúgy bármilyen spontáttak is tűnik, valószínűleg egy előre, ám ötletesen megkomponált reklám volt: erre utal, hogy míg ezt a szelfit egy Samsung Galaxy Note 3-mal készítették, addig nem sokkal később Ellen a backstage-ből már egy iPhone-nal fényképezett.

A BuzzFeed összegyűjtötte az Oscar-gála legemlékezetesebb pillanatait, ami között van photobomb (nem túl etikus, ám annál viccesebb csoportkép-hekkelés), táncraperdülés Pharell Williams Happy-jére és Jennifer Lawrence-nek is sikerült dupláznia, no nem újabb Oscar-díjat nyert, hanem megismételte a tavalyi esést, ezúttal viszont még a bevonuláskor, a vörös szőnyegen.




Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.