Pótlóbuszok járnak a 61-es villamos helyett

Csütörtöktől vasárnapig pótlóbuszok szállítják az utasokat a 61-es villamos északi vonalán, Hűvösvölgy és a Déli pályaudvar között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

közlemény szerint a 61-es villamos új ideiglenes végállomásának előkészítő munkáit végzik, ezért van szükség a pótlásra. A járat déli ágán nem változik a közlekedési rend, a villamosok továbbra is a Széll Kálmán téri ideiglenes végállomás és a Móricz Zsigmond körtér között járnak.

A Hűvösvölgy felől, az északi ágon érkező 61-es villamos Széll Kálmán téri végállomását áthelyezik a tér Margit körút felőli oldalához, a 4-es és a 6-os villamos végállomása melletti vágányhoz, ezáltal jelentősen csökken az átszállási idő.

A vágányépítési munkák miatt forgalomkorlátozás is lesz: a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér előtti szakaszán, a tér felé vezető oldalon a villamosvágány melletti forgalmi sávot lezárják. Ezért a Széna tér felé ideiglenesen csak egy sávon lehet majd haladni. A Krisztina körút irányába vezető második jobbra kanyarodó sáv pedig lerövidül, ezért itt torlódásra kell számítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.