Pokémonvadászokat kellett kimenteni egy barcelonai alagútból

Két japán turistát kellett kimentenie a spanyol hatóságoknak egy forgalmas barcelonai autópálya-alagútból szombaton, miután azok szörnyekre vadásztak mobileszközeik segítségével.

A rendőrség először azt hitte, hogy a pár eltévedt, azért bámulják annyira a tabletjüket és mobiljukat az 1270 méter hosszú Rovira alagútban, ahonnan a gyalogosok és a kerékpárosok is ki vannak tiltva. A rendőrök azonban az igazoltatás során döbbentek rá, hogy a turisták Pokémonokra vadásznak.

Local szerint a turistákat kitessékelték az alagútból, és egy figyelmeztetéssel megúszták a történteket. Spanyolországot is ellepte a Pokémon-láz. Egyre több embert látni a templomokban, temetőkben, és a világörökséghez tartozó épületeknél. Egy fiatal azt mondta, édesanyja 15 éve hiába próbálja rávenni, hogy menjen el templomba, a Pokémon Go-nak most sikerült. - Egy Pikachura akadtam - jegyezte meg a fiatal.

A Facebooknál és Snapchatnél is népszerűbb alkalmazás egyre nagyobb galibákat okoz a világban. Szombaton a Central Parkot lepték el a Pokémonvadászok, miután egy ritka szörny tűnt fel ott. Egy új-zélandi férfi még a munkáját is otthagyta, hogy a figurákra vadásszon.

Szombattól a Pokémon Go nevű telefonos játék már Magyarországon is elérhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.