Péntek déltől ebédelhetnek a budapestiek a pucér szakácsnál
Tavaly szeptember óta izgulhatnak a haza Jamie Oliver-rajongók, ekkor derült ki, hogy kedvencük éttermet nyit Budapesten. A szerencsések a hétvégén már a több szakácskönyvet és televíziós műsort is jegyző brit séf receptje alapján készült olasz vacsorát fogyaszthatnak.
Facebook / Facebook |
"Budapesten éttermet nyitni rettenetesen izgalmas dolog. Az első helyszínünk a várnegyed közepén található, ami az egyik leggyönyörűbb hely, ahol éttermet nyithat az ember. Egy csodálatos helyi partnerrel dolgozunk, és már keressük a beszállítóinkat és a termelőket. Alig várom, hogy kitárjuk az ajtókat!" - olvasható a Jamie olasz éttermének magyar oldalán.
A vállalkozás magyar felén Zsidai Zoltán Roy és cége áll. Zsidai korábban a Portfóliónak mesélt arról, hogy a Jamie Oliver brand tulajdonosai igen szigorú kikötésekkel éltek az étterem kapcsán. Az étterembelsőt egy dél-afrikai belsőépítész tervezte, akit a magyar fél választhatott ki a franchise tulajdonosa felajánlotta lehetőségek közül. Ez az építési költségekben 2-4 szeres szorzót jelentett Zsidai szerint.
Facebook / Facebook |
Az étlapon állítólag 40 fogás szerepel majd, a pontos menü azonban szintén csak a nyitáskor derül ki. Ekkor kezdődik majd meg az asztalfoglalás. A Pénzcentrum szerint az első hetekben legalábbis biztos nem lesz könnyű asztalt szerezni.
Az ételek a brit sztárszakács receptje alapján készülnek, de ezektől a helyi séf bizonyos megkötésekkel eltérhet. Szezonálisan lesznek eltérések a kínálatban. Az alapanyagok egy részét Magyarországon szerzik be, de mert olasz étteremről van szó, a lisztet és a mozzarellát Itáliából hozatják.
A Jamie Oliverrel együtt összeállított üzleti terv szerint a befektetés öt év alatt térül majd meg, a nyereséget illetőleg viszont évtizedekben, sőt fél évszázadban számolnak.