Kiderült, mennyiért lehet majd tésztázni Jamie Oliver magyar éttermében

Májusban nyit meg a Zsidai Groupa gasztrocsoport szárnyai alatt Jamie Oliver legújabb olasz étterme, a Jamie's Italian Budapest a budai Várnegyedben.

A Jamie's brand nagyon szigorú követelményeket határoz meg mind az étteremlánc egységeinek belsőépítészeti kialakítását, mind a konyhai alapanyagokat illetően. A Portfolio cikke szerint a kialakítás költsége közelebb volt a félmilliárdhoz, mint a százmillióhoz.

Zsidai Zoltán Roy a portálnak adott interjújában elárulta például, hogy egy dél-afrikai belsőépítésszel dolgoztak együtt, őt választották azok közül, akiket a brandtulajdonos lehetőségként megadott. Azt, hogy nem magyar tervezővel dolgoztak együtt, Zsidai 2-4 szeres szorzó ellenére sem bánja, mert mint nyilatkozta, egy kézen meg lehet számolni azokat a magyar belsőépítészeket, akik komolyabb éttermeken is dolgoznak. „Én nem szívesen dolgozom egyikükkel sem, mert saját kézjegyeik vannak, mi pedig olyan éttermeket szeretünk csinálni, amilyenből csak egy van az országban” – mondta.

A cikkből az is kiderül, hogy az étlapon 40 fogás szerepel majd, valamennyi a brit sztárszakács receptje alapján készül, de ezektől a helyi séf bizonyos megkötésekkel eltérhet, hogy egyéni igényeket is ki tudjanak elégíteni. Szezonálisan lesznek eltérések a kínálatban. Az alapanyagok egy részét Magyarországon szerzik be, de lévén, hogy olasz étteremről van szó, a lisztet és a mozzarellát Itáliából hozatják.

Az árakról egyelőre annyit tudni, hogy a tészták például 2200-2800 forint között mozognak majd.

A Jamie Oliverrel együtt összeállított üzleti terv szerint a befektetés öt év alatt térül majd meg, a nyereséget illetőleg viszont évtizedekben, sőt fél évszázadban számolnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.