Őrizetben egy újabb 'bombagyáros'

Robbanóanyagot találtak egy pénteken őrizetbe vett férfi százhalombattai lakásában. A gyanúsítottat - akit kommandósok segítségével fogtak el - az egy hónappal ezelőtt lefoglalt, focilabdába rejtett bombával hozzák összefüggésbe - újabb találat érte a 'magyarok nyilait'.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai az ORFK Terrorelhárító Szolgálatának segítségével pénteken elfogták a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg egyik tagját, akit április 8. óta terrorcselekmény és más bűncselekmények gyanújával körözött a Központi Nyomozó Főügyészség - mondta Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

Szocialista képviselő házánál akartak robbantani?

Az S. E. monogramú férfi az ügyészség szerint április 8-án azért találkozott Százhalombattán három társával, hogy összeszereljék azt a futball labdába rejtett bombát, amit egy országgyűlési képviselő házánál akartak felrobbantani. Az ügyészség közleménye nem tér ki rá, az érintettek korábbi nyilatkozataiból azonban tudható, hogy a csoport célpontja Ecsődi László Pest megyei szocialista képviselő volt. Az ügyészség közleményében azonban pénteken már tényként közölte, hogy az április 8-án elfogott három és a most elfogott férfi Ecsődi "képviselői tevékenységével összefüggésben" készült bombát robbantani a honatya házánál.

Az április 8-ai rendőrségi-ügyészségi akcióban nagy mennyiségű, emberi élet kioltására alkalmas robbanóanyagot, illetve robbanószert foglaltak le.

Elváltoztatta a külsejét

A Népszabadság értesülése szerint S. E. április 8. óta Budapesten bujkált, és a külsejét elváltoztatta. Egy XX. kerületi áruházban csaptak le rá a kommandósok, majd a rendőrség átkutatta azt a lakást, ahol bújtatták.

(S.E. elfogásának körülményeiről bővebben a Népszabadság szombati számában olvashatnak - A Szerk.)

Nem tett vallomást

A Központi Nyomozó Főügyészség az elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki emberölés előkészületének bűntette, és robbanóanyag engedély nélküli készítésével elkövetett robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a vele közölt gyanúsítások kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a panaszjogával később kíván élni, majd pedig megtagadta a vallomástételt. A főügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az április 8-án Pest megye területén elfogott és őrizetbe vett - jelenleg előzetes letartóztatásban lévő - négy ember közül először egy fő ellen, majd - az ügyek egyesítését követően - valamennyi gyanúsított ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást.

További bűnügyi híreink a Mozaik, belpolitikai híreink a Belföld rovatban.

Focilabdába rejtették a bombát
Focilabdába rejtették a bombát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.