Öngyilkos lett a hummeres gázoló

Szombat délelőtt a Hír24 saját forrásból úgy értesült, öngyilkos lett a hummeres gázoló néven elhíresült, Thomas Robert Bindberger a szegedi börtönben. BVOP nem sokkal később közleményben azt írja: rosszul lett és meghalt egy rab, de a személyazonosságát nem adhatják ki. Koradélután az MTI megerősítette a hírportál értesüléseit. Valóban a hummeres gázoló ról van szó.

Rosszul lett és meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodája szombaton az MTI-t.

Nem sokkal korábban a Hír24 saját forrásaira hivatkozva azt írta, hogy az első fokon 15 év fegyházra ítélt Thomas Robert Bindberger öngyilkosságot követett el. Koradélután a Magyar Távirati Iroda megerősítette a hírportál értesüléseit.

A hummeres gázolóként is ismert osztrák állampolgárságú férfi két éve Apátfalván a terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő rendőrt, Kenéz Imrét.

BvOP közleményben azt írja, egy férfi péntek este 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét a cellájában, amiről a felügyelőséget a társai értesítették. A börtön ápolója azonnal megkezdte az ellátást, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás a haláleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indított.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szólótörvény miatt az elhunyt kilétéről csak hozzátartozójának írásbeli engedélyével adható ki hivatalos információ.

Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett erőszak és közúti veszélyeztetés miatt mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék szeptember 25-én. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett. A bíróság úgy döntött, hogy a vádlottat nem helyezik szabadlábra, mert a súlyos fegyházbüntetés fenyegetése miatt tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Bindenbergék ez ellen is fellebbeztek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.