Kamerán figyelhették, ahogy megszökik a drogbáró

A mexikói nyomozó hatóság nyilvánosságra hozta azoknak a biztonsági kameráknak a felvételeit, melyeken jól látható, ahogy a nagy hatalmú drogbáró, Joaquín „El Chapo” Guzmán múlt szombat este, nem sokkal kilenc óra előtt az Altiplano börtönben elhagyja a szigorúan őrzött celláját, ahol tavaly február óta raboskodott.

A videókon látszik, ahogy a kartellvezér sietősen, de nem rohanva készülődik, majd eltűnik a cellája mosdósarkát takaró alacsony paraván mögött. Ahogy arról már beszámoltunk, a Tökmagnak, illetve Köpcösnek is hívott, ötvenes éveiben járó Guzmán zuhanyzója alatt egy fél méterszer fél méteres függőleges lejáratot találtak.

Kötött pályás közlekedés. Síneken futó „motorkerékpár” a Guzmánnak fúrt alagútban
Kötött pályás közlekedés. Síneken futó „motorkerékpár” a Guzmánnak fúrt alagútban
Eduardo Verdugo / MTI/AP

Ezen keresztül egy másfél kilométer hosszú, saját világítással és szellőzőberendezéssel ellátott alagútba lehetett lejutni. A föld alatti járatot jó egy évig építették, a vége egy félkész épületben volt. Monte Alejandro Rubido, Mexikó nemzetbiztonságért felelős kormánybiztosa szerint a bűnüldöző szervek nagy erőkkel keresik a Sinaloa kartell fejét. Rubido hozzátette, hogy folyik a felelősök, így a lehetséges cinkosok beazonosítása az Altiplano börtön dolgozói között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.