Nem volt teljesen beszámítható a pécsi lövöldöző

Nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor G. Ákos (23) pécsi gyógyszerész hallgató, aki tavaly november 26-én lelőtte egyik csoporttársát, s még három embert megsebesített a Pécsi Tudományegyetem egyik laboratóriumában.

A Népszabadság értesülése szerint elkészült G. Ákos elmeállapotáról az elmeszakértő véleménye. A vaskos jelentés szerint tettének elkövetésekor személyiségének kóros elváltozása korlátozta G. Ákost cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében és abban is, hogy eszerint viselkedjen.

Mivel a szakértő szerint G.-t csak korlátozta, de nem akadályozta személyiségének kóros elváltozása tettének reális értékelésébem, így a 23 éves pécsi egyetemi lövöldöző büntethető. Igaz, a törvény értelmében az idézett szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a több emberen elkövett emberölés kísérletéért kiszabható büntetést.

G. Ákos, aki az Első Pécsi Polgári Lövészegylet igazolt tagja és versenyzője volt, tavaly november 26-án a PTE biofizikai intézetének egyik földszinti termében vett részt órán. Egyik társával szóváltásba keveredett, majd elhagyta a termet.

Ma már tudjuk, a lövészklubba ment a pisztolyáért. Amikor visszatért a tanterembe, egyszer csak pisztolyt rántott, és lelőtte két társát, a laboránst, valamint a közelben dolgozó takarítónőt. Ezután elmenekült a helyszínről, és felment a szomszédos épülettömb hatodik emeletére. Onnan felhívta a rendőrséget, és hagyta, hogy a kiérkező egyenruhások elfogják őt.

Az egyik lelőtt hallgató, egy 19 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette.

Papp Gábor ügyvéd, G. Ákos védője nem kívánt nyilatkozni a Népszabadságnak az ügyben védence jövő héten esedékes újbóli kihallgatása előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.