„Nem tettem semmi rosszat” – mondta az oroszlángyilkos állatorvos

Nagy felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy egy torinói állatorvos lelőtt egy oroszlánt Tanzániában, és az erről készült képet a Facebookon is megosztotta. 
Luciano Ponzetto azzal védekezett, hogy a vadászat és az állatorvoslás erkölcsileg és szakmailag nem összeegyeztethetetlen. Az állatorvos szóvivője elmondta, hogy a férfi jogi lépéseket kíván tenni, amiért a média felkapta a történteket, és ezzel potenciálisan megsértették a hírnevét.

Ponzetto egy tanzániai vadászat során terítette le az oroszlánt, és egy fotót is készített a kilőtt vaddal. A képet megosztotta a Facebook-oldalán, ezért gyorsan el is terjedt az interneten – írja a Local.

A férfi ellen óriási gyűlöletkampány indult, néhányak szerint az állatorvos ugyanazt érdemli, mint az oroszlán. A szóvivő elmondta, hogy megpróbálnak fellépni a kommentelők, és a sajtó ellen is, mert szerinte megsértették a magánélet védelmét. Az olasz Állatvédő Front is kikelt Ponzetto ellen, ugyanakkor az Állatorvosok Egyesülete megvédte a férfit, mondván a hobbivadászat törvényileg szabályozott terület, és ez alapján nem léphetnek fel az állatorvossal szemben.

Luciano Ponzetto és az oroszlán
Luciano Ponzetto és az oroszlán
Facebook

Az olaszországi eset sok hasonlóságot mutat a nemzetközi sajtóvisszhangot is kiváltó Cecil lelövésével. Zimbabwe kedvenc oroszlánját egy amerikai fogorvos, Walter Palmer lőtte ki július elején. Az afrikai ország októberben ejtette az ellene felhozott vádakat, így a fogász megúszta az eljárást, ugyanakkor a felháborodott állatvédők haragjától nem szabadult.

Ponzetto szóvivője szerint a két eset között az a különbség, hogy az amerikai fogorvos olyan területen vadászott, ahol nem lett volna szabad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.