„Imádkozol, hogy életben maradj, és rohansz a tömeggel”

Egy magyar család a pénteken megtámadott Imperial Marhaba hotel melletti szállodában nyaralt. Épp a strandra tartottak, amikor az erkélyről azt látták, hogy tömeg rohan az épület felé.

A magyar család pénteken reggel egy hajókiránduláson vett részt, ezért csak később indultak a partra. Épp hotelszobájukban készülődtek, amikor furcsa zajt hallottak kintről, majd az erkélyen kinézve látták, hogy rengetegen rohannak az épület felé.

„Hallottuk a dörrenéseket, de akkor még nem tudtuk, hogy lőnek. A rémült arcokat látva viszont éreztük: baj van” - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő családfő a Blikknek.

A férfi feleségével és kilencéves lányukkal a szálloda előterébe ment. Néhány perccel később még több turista futott az épületbe, a tömeggel pedig a magyarok is szaladni kezdtek. Az épület külső bejáratáig jutottak, ahol a személyzet csak azt ismételgette: „No problem, no problem”, vagyis semmi baj. A család végül a szobájába menekült, ahonnan egy óra elteltével merészkedtek elő. Még aznap éjjel hazautaztak Magyarországra.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken az európai turisták által kedvelt Szúsza nyaralóövezetében egy 23 éves diák a strandon nyitott tüzet a nyaralókra. Fegyverét egy napernyőbe rejtve vitte magával. Egy szálloda strandjáig jutott, mire végeztek vele; harminckilenc halottat és 36 sebesültet hagyott maga után.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.