Nem álmában halt meg a csontsovány Kira

A Blikk információi szerint csak órákkal a halál beállta után hívtak mentőt gyöngyösi szülei a csontsovánnyá fogyott másfél éves Kirához.

A bulvárlap az ügyben közreműködő informátorától úgy értesült: – A szülők a mentőket az előzetes szakértői vélemény szerint legalább három órával azután értesítették, hogy a kisgyerek meghalt. Ráadásul először nem is az orvost, hanem a nagymamát hívták. A híváslistákból az is ki fog derülni, hogy a halál beállta előtt vagy már az után érkezett meg a nagyszülő.

A jegyzőkönyv szerint a halott gyermeket a mentősök nyitott szemmel találták meg, ami arra utal, hogy nem álmában, hanem már a reggeli ébredés után érte a halál.

Az eljárás során vizsgálják, hogy a szülők észleték-e egyáltalán a gyermek haláltusáját, és ha igen, próbáltak-e segíteni rajta. Az ügyben felmerült a családot rendszeresen látogató nagyszülők felelőssége is. A család már korábban is a gyermekvédelem látóterébe került, sem a védőnőt, sem a gyerekjóléti szolgálat munkatársait nem engedték be otthonukba.

Ahogy arról a Népszabadság is beszámolt, Kirát május 12-én holtan találták a mentők gyöngyösi otthonában. A Heves Megyei Kormányhivatal a tragédia másnapján vizsgálatot indított a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal mint I. fokú gyámhatóság tevékenységét illetően. A Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi hatáskörrel rendelkező Hatvani Járási Hivatala az ügy egészségügyi vonatkozású szakkérdései tekintetében szintén vizsgálatot folytat.

A rendőrség az anya, a 36 éves J. M. és az apa, az 52 éves  K. G. ellen május 19-én emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.