Épp hogy nem szállt fel a focicsapat a Germanwings gépére

Egy svéd focicsapat majdnem a Germanwings 4U 9525 járatára váltott jegyet, ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat, mivel túl sok időt kellett volna Düsseldorfban tölteniük a csatlakozásra várva.

A kísérőkkel együtt 29 fős svéd csapat Barcelona mellett edzőtáborozott. Kedden indultak haza, ám ahelyett, hogy egy gépen repültek volna, inkább a Lufthansa három másik, Németországba tartó járatára váltottak jegyet, amelyek Barcelonából Zürichbe, illetve Münchenbe mentek.

Frank Pettersson, a csapat kapusa e-mailen keresztül mesélte a Yahoo Newsnak, hogy miután értesültek róla, hogy a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó gépe lezuhant, első dolguk volt telefonon keresztül megnyugtatni szeretteiket, akik a hír hallatán „betegre aggódták magukat”. A sokkhatás csak később jelentkezett náluk, amikor belegondoltak, mi történt a fedélzeten ülő utasokkal.

A Dalkurdban főleg kurd menekültek játszanak. „Úgy volt, hogy azon a járaton utazunk majd. Az utasokkal együtt csekkoltunk be. Szürreális érzés” – idézi a Daily Mail Adil Kizilt, a csapat menedzserét, aki elmondta, mind a négy repülőgép az Alpok felett repült át. „A négyből három gépen ott voltak a játékosaink, nagyon-nagyon szerencsések vagyunk” – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.