Nejlonzacskó helyett végre Messi-mez

Teljesült a kék-fehér csíkos nejlonszatyorból készített mezével híressé vált afgán kisfiú álma: kapott egy igazi mezt, magától Messitől.

Messi menedzsmentje csütörtökön megerősítette, hogy küldtek a kisfiúnak egy aláírt argentin mezt és egy focilabdát - számolt be a BBC.

"Szeretem Messit és a mezemre az van írva, hogy Messi is szeret engem" - újságolja Murtaza, aki már a saját gólünneplési ceremóniáját gyakorolja. 

A Facebookon megjelent képek alapján az egész világon kutattak a gyerek után, akit az internet Messi legnagyobb rajongójának kiáltott ki. A fotókon a kisfiú egy házilag barkácsolt argentin mezben feszít, ami egy kék-fehér csíkos nejlonzacskó, rajta a csatár nevével és mezszámával, a 10-essel. Így akadtak rá az 5 éves Murtaza Ahmadira, aki egy apró afgán faluban él a családjával.

A képet a fiú bátyja, Hamayon készítette, az internetre pedig Ausztráliában élő nagybátyjuk, Azim Ahmadi tette fel. Arif, az apa azt nyilatkozta: „Ez a kissrác nagyon szereti Messit és a focit. Ám mi nem tudunk neki valódi mezt venni. Egyszerű farmer vagyok. Ezért a gyerek úgy döntött, megteszi egy szemeteszacskó is."

Messi az Unicef józolgálati nagykövete. A szervezet segített eljuttatni a mezt a kisfiúnak és közzé is tett egy képet  Facebook-oldalán a gyerekről.

Messi küldött néhány tartalék mezt is, amit valószínűleg Murtaza családjában osztanak szét. Feltehetőleg jut belőle a bátyjának, Hamayonnak is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.