Negyven tigriskölyköt találtak a híres thai templom fagyasztójában

Több tucat tigriskölyök tetemére bukkantak hétfőn a népszerű thaiföldi Tiger Temple buddhista templom fagyasztójában. A hatóságok szerint a tigrisek illegális vadkereskedelem áldozatai lettek.

Nagyszabású akció keretében minden élő tigrist eltávolítanak a hatóságok a Tiger Temple thaiföldi buddhista templomból, miután negyven tigriskölyökre bukkantak a fagyasztóban.

A turisták körében igen népszerű kancsanaburi szentélyben járt Tim Taylor, a Wildlife Friends Foundation állatvédő szervezet munkatársa, aki azt nyilatkozta, hogy a jégben a tetemek mellett állati testrészeket is találtak. A Khaosad hírportál munkatársa pedig azt állította, hogy beleket is látott a helyszínen.

Ezt az állatot élve mentették ki
Chaiwat Subprasom / Reuters

A hatósági mentőakciót figyelemmel kísérő Taylor azt mondta a BBC-nek, hogy eddig 40 tigrist sikerült kimenteni a 137-ből.

Thaiföldön igen népszerűek a tigrisekre specializálódott állatkertek és templomok, ahol a turisták fürdethetik és simogathatják is az állatokat. Megfelelő szabályozás híján azonban nem ritka, hogy kegyetlen körülmények között tartják a tigriseket.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy bekeményítettek a thai állatvédelmi hatóságok, és sokéves huzavona után megkezdték a turisták szeszélyeinek kitett, rossz körülmények között tengődő tigrisek elszállítását a Wat Pha Luang Ta Bua buddhista templomból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.