Elkobozták a tigriseket a buddhista templomtól

Bekeményítettek a thai állatvédelmi hatóságok, és sokéves meddő viták után egyszerűen elszállították a turisták szeszélyeinek kitett, rossz körülmények között tengődő tigriseket a Wat Pha Luang Ta Bua buddhista templomból.

Elszállítják az illegálisan tartott tigriseket
Elszállítják az illegálisan tartott tigriseket
Chaiwat Subprasom / Reuters

Hétfőn kezdődött az a nagyszabású tigrisáttelepítési akció, amelyet bírósági végzés nyomán, a szerzetesekkel folytatott többéves csatározás után mintegy 1000 állatvédő és vadőr hajt végre a napokban Thaiföld Kancsanaburi tartományában. Wat Pha Luang Ta Bua buddhista templom népszerű turistalátványosság, ahol a vádak szerint visszaélnek a vadon élő állatokkal, és illegális állatkereskedelem is zajlik.

A templom vonzáskörzetében 137 tigris él vadon, amelyeket a tervek szerint egy hét alatt szállítanak át egy védett területre.

Elszállítják az illegálisan tartott tigriseket

1000 ember vesz részt az akcióban
Chaiwat Subprasom / Reuters

A tigristemplom látogatói évek óta etethetik és fotózhatják a veszélyeztetett nagymacskákat, a bevételt pedig a templom zsebeli be annak ellenére, hogy hivatalosan még adományokat sem fogadhatna el. A hatóságok szerint a szerzetesek illegálisan tenyésztik az egyébként rosszul tartott tigriseket, és kereskednek is azokkal, ezért évek óta próbálják elvenni tőlük az állatokat.

A szerzetesek tagadták a vádakat, de egy 2015 februárjában végrehajtott razzia során fény derült arra, hogy sakálokat, ázsiai medvéket és szarvcsőrű madarakat is tartanak hatósági engedély nélkül – írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.