Nancy gyilkosa Kínában felel tettéért

A magyar nyomozók már összekészítették a májusban meggyilkolt lány aktáját, és a bizonyítékokkal – mint például a DNS-mintát tartalmazó hamutartóval – együtt átadják azokat a kínai hatóságoknak. A tizenkilenc éves budapesti lány gyilkosa két hete adta fel magát Kínában.

A kínai nyomozók a napokban érkeznek Budapestre, és átveszik az aktákat a BRFK-tól – értesült a Blikk. H. Nancy ügyét onnantól kezdve Kínában vizsgálják majd tovább, és a gyilkossággal vádolt Jao Kao-pengre valószínűleg halálbüntetést szabnak ki.

A kínai férfi május elején, Budapest VII. kerületében, az Akácfa utcai lakásán végzett a prostituáltként dolgozó H. Nancyvel. Jao Kao-peng a gyilkosság után ellopta a lány telefonját, és Kínába menekült. A feltételezések szerint valaki kifizette az útját, s talán éppen az a személy, aki a gyilkosságra felbérelte. A magyar sajtóhírek szerint ismerőseitől kért pénzt. Miután hazatért, meglátogatta családját, majd feladta magát a rendőrségen.

A Blikk úgy tudja, hogy a férfit egyetlen dolog hajtotta: ne idegen országban kerüljön rendőrkézre. Jao ugyanis nem beszél magyarul, és nem tudta, mi várhat rá a rácsok mögött.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar nyomozók csak a Jao Kao-pengre vonatkozó adatokat és bizonyítékokat adják-e át a kínai kollégáiknak, vagy a teljes aktát, amely tartalmazza azt is, hogy H. Nancynek kivel volt intim kapcsolata a halála előtt. Mint arról korábban beszámoltunk, a lány ellopott telefonján olyan adatokat tárolhatott, amelyből kiderülhet, kivel is volt viszonya. Nancynek politikus kuncsaftjai is lehettek, akiket nem az Akácfa utcai, hanem egy másik bérelt ingatlanban fogadott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.