Mindössze öt napig volt a világ legidősebb embere

A 116 éves Gertrude Weaver alig öt napig élvezhette a világ legidősebb embere címet, miután az eddigi rekorder, a 117 éves Misao Okawa április 1-jén elhunyt.

A japán Okawa asszony 2013. június 12-e óta volt a világ legidősebb embere, április 1-jén bekövetkezett halálakor 117 éves és 27 napos volt.

A cím a 116 éves és 271 napos Gertrude Weaverre szállt, az amerikai asszony 1898-ban látta meg a napvilágot Arkansasban. Az idős amerikai nő csupán öt napig viselhette a megtisztelő címet, hétfőn váratlan hirtelenséggel elhunyt abban az idősek otthonában, ahová tizenkét évvel ezelőtti csípőtörése miatt került. A otthon gondozói szerint Weaver asszony váratlanul távozott, halálát tüdőgyulladás okozta – írja a The Telegraph.

Az asszony nemcsak a világ, de az Egyesült Államok legidősebb embere is volt, magától Barack Obamától is kapott üdvözlő levelet. A otthonban már készültek a 117. születésnapjára, az ünnepségre az amerikai elnököt is szerették volna meghívni.

Gertrude Weavernek négy gyermeke született, 116. születésnapját még együtt ünnepelhette egyetlen, életben lévő gyermekével, fia 93 éves. 115 éves kora után egészsége megrendült, ám egyáltalán nem szenvedett krónikus betegségekben.

„Használj sok testápoló krémet, legyél mindenkivel kedves, szeresd a felebarátaidat, és csak a saját főztödet edd” – vallotta Weaver asszony.

A világ legidősebb embere hétfő óta a 115 éves és 319 napos, szintén amerikai Jeralean Talley. A világ ötven legidősebb emberéből amúgy negyvennyolc nő és csak kettő férfi, a sereghajtó olasz Emilia Zucchetti is idősebb 111 évesnél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.