Meghalt a világ legidősebb embere

Elérte a halál Misao Okawát, a világ legidősebb emberét. A japán nő néhány hete töltötte be a 117. életévét – írja a The Guardian.

Misao Okawa szívelégtelenségben halt meg családja és ápolói körében. Az egyik nővér azt nyilatkozta: „Olyan békésen ment el, mintha csak elaludna. Nagyon hiányzik nekünk." Tudni lehetet, hogy az asszony készül a halálra, ugyanis 10 napja már teljesen elveszítette az étvágyát és csak egy csésze kávét, illetve kedvenc ételét, a ráment (japán tésztaleves) fogyasztotta élvezettel.

Okawa 1898. március 5-én született Osakában egy kimonókészítő lányaként. 1919-ben ment férjhez, két lánya és egy fia született, de nem csak őket, hanem négy unokáját és hat dédunokáját is túlélte. Férje, Yukio 1931-ben hunyt el.

Guinness World Records 2013-ban jegyezte be, mint a világ legidősebb emberét.
Utolsó születésnapi ünnepségén az asszony arról beszélt, hogy neki nem tűnik hosszúnak az élete. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, közönyösen csak annyit felelt: „Arra én is kíváncsi vagyok".

A világon Japánban él a legtöbb 100 évesnél idősebb ember, a kormány szerint több mint 58 ezer; 87 százalékuk nő.

A japán Egészségügyi Minisztérium szerint Okawa asszony után egy jelenleg 115 éves Tokiói nő az ország legidősebb embere. Ő 1900. március 15-én született, nevének nyilvánosságra hozatalába azonban a családja nem egyezett bele, így nem valószínű, hogy a Guinness be fogja jegyezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.