Milliókat fizethet Friderikusz?

Az Összezárva Friderikusszal műsorvezetője két napja közölte, hogy nem folytatja munkáját a TV2-nél, mivel vállalhatatlanná vált számára a csatorna. Döntésének komoly pénzügyi következményei is lehetnek.

A műsor producerének, Hajdú Péternek és a csatornának is valószínűleg jelentős összegekbe kerültek az előkészületek, hiszen az adás folytatásának felvételét most hétvégére tervezték – írja a Ripost.

Az ügyet tovább bonyolíthatja a tény, hogy Hajdú és Friderikusz a műsor előtt évekig nem voltak jó viszonyban. Bár a műsorvezető azt mondta, nem írta alá az újabb szerződést, könnyen lehet, hogy kártérítésre kötelezik és megfizettetik vele a költségeket. Elképzelhető, hogy százmilliós összegről lehet szó, ilyen esetekben (szerződés nélkül) a ráutaló magatartást vizsgálják – mondta Dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Friderikusz nem az első, aki fölállt mostanában a csatornától, sorra távoznak a szerkesztők, riporterek, mióta Andy Vajna megvásárolta a csatornát, és a korábbi Story főszerkesztőt, Kökény-Szalai Vivient nevezték ki a hírigazgatói posztra. A Napló című műsor lejárató riportjai után lángoltak fel igazán a kedélyek. 

A műsorvezető rutinos csatornaváltó: 1999-ben az RTL Klubot hagyta ott szó nélkül, hogy a TV2-nél folytassa a munkát. Friderikuszra akkor szerződésszegés miatt eredetileg 320 milliós kártérítés várt volna, amit 240, majd végül 63 millió forintra mérsékeltek, ezt az összeget kifizette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.