galéria megtekintése

Friderikusz is otthagyja a TV2-t

8 komment

B. I.

Nincs nap, hogy valaki ne mondana fel a TV2 Tények hírcsapatából. Szerdán reggel ugyanis beadta felmondását Hermann Gábor, a Tények riportere. Beszéltünk Hermann Gáborral, megerősítette a hírt, de nem kívánt semmit hozzáfűzni. Információink szerint ő sem kíván részt venni a Kökény-Szalai Vivien hírigazgató által megrendelt politikai karaktergyilkosságokban, számára is vállalhatatlanná vált a TV2.

A TV2-től származó - az Index információjával egybecsengő - értesüléseink szerint Friderikusz Sándor is otthagyja a tévécsatornát, és nem folytatja tovább a Friderikusszal összezárva című műsort. Friderikusz a Comment.com-nak küldött nyilatkozatában közölte: az Összezárva Friderikusszal című műsor áprilisi folytatásához már minden előkészület megtörtént, és bár a következő kilenc adásra szóló szerződést még nem írta alá, az első felvételt most hétvégére tervezték.

Fotó: TV2
 

"Tény az is, hogy az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 "új" híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem. És nemcsak bennem érlelődött ez: a hét elején az Összezárva gegcsapatának számomra legfontosabb tagja arról értesített, hogy a továbbiakban nem vállalja a munkát a TV2-nél tapasztalt anomáliák miatt. A nézőktől pedig, akik szerették ezt a műsort, elnézést kérek, azok nevében is – mert ők úgysem fogják megtenni –, akik ismét, nem először, olyan helyzetet idéztek elő (a TV2-nél), amelyet tisztességes és professzionális műsorkészítő már nem vállalhat" - közölte a hírportállal Friderikusz Sándor.

Hétfőn hasonló okok miatt mondott fel Szabó Tibor, a TV2 Tények riportere, kedden pedig Kőrösi Gábor, a Tények szerkesztője és műsorvezetője.

 

Velük együtt közel 10 munkatárs távozott a TV2 hírcsapatából önként vagy kényszerűségből egy hónap alatt, amióta Kökény-Szalai Vivien, a Story magazin korábbi főszerkesztője lett a TV2 új hírigazgatója.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.