Menekülnie kellett a Messi-mezes kisfiú családjának

Emberrablók miatt kellett elmenekülnie Afganisztánból annak az ötéves kisfiúnak, aki egy nejlonszatyorból készült Lionel Messi-mez miatt vált világhírűvé az interneten.

Murtaza Ahmadi édesapja azt mondja, a családjuknak Pakisztánba kell menekülnie, mivel tartaniuk kellett a gyerekrablóktól, akik váltságdíj miatt képesek lettek volna elragadni az ötéves gyereket.

Ahogy arról korábban a Népszabadság is beszámolt, februárban Lionel Messi világhírű labdarúgó teljesítette egy ötéves, mélyszegénységben élő afgán kisfiú álmát, és küldött neki egy valódi, dedikált focimezt ahelyett a szatyorból készült trikócska helyett, ami miatt a kisfiú villámgyorsan híressé vált az interneten.

Murtaza Ahmadi fényképe az év elején járta be a világhálót, amikor még nem lehetett tudni, ki is az a fiúcska, aki ennyire rajong az argentin legendáért. A gyerek egy kék-fehér csíkos nejlonzacskóban feszített, rajta a csatár nevével és mezszámával, a 10-essel. A képet a kisfiú bátyja készítette, majd Ausztráliában élő rokonuk töltötte fel az internetre. Az ismeretlen rajongó híre eljutott Messihez is, aki azt ígérte, ha sikerül kideríteni a fiú személyazonosságát és címét, küld neki egy valódi mezt. Így is történt, sőt, a focista, aki az UNICEF jószolgálati nagykövete, tartalékot is küldött.

A kisfiú és családja boldogsága azonban nem sokáig maradhatott felhőtlen.

„Néhány nappal ezelőtt kaptam egy telefonhívást egy helyi gengsztertől. Azt gondolta, hogy a fiam nemcsak pólót kapott Messitől, hanem pénzt is, és kérte belőle a maga részét” – mondta el Arif Ahmadi a BBC-nek.

A héttagú család a fenyegetés miatt most a pakisztáni Kvettában húzza meg magát egy egyszobás lakásban. Egy rövid ideig Iszlámábádban voltak, de túl drágának találták.

Murtaza eközben focikarrierjére koncentrál, a kisfiú ugyanis eltökélte, hogy büszkévé teszi példaképét. Az év elején az afgán labdarúgó-szövetség megígérte, hogy segít összehozni egy találkozót Messi és Murtaza között Afganisztánban, Spanyolországban vagy egy harmadik országban. S bár a jelenleg a Barcelonában játszó Messi is azt mondta korábban, hogy szívesen találkozik a kisfiúval, az apa szerint eddig senki nem tett konkrét lépéseket a találkozó összehozása érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.