"Meleg vagyok és félek a jövőm miatt"

Pénteken osztotta meg oldalán Brandon Stanton, New York-i utcai fotós a képet, ami a hétvégén az egész internetet foglalkoztatta.

Humans of New York oldal létrehozója, aki a város utcáinak járókelőit fényképezi és beszélget velük, egy síró, nyolc-tíz éves fiú képét posztolta a Facebookon egyetlen mondattal. "Homoszexuális vagyok és félek attól, milyen lesz a jövőm és hogy az emberek nem fognak szeretni."

A bejegyzést több, mint ötszázhetvenezren like-olták és ötvenháromezer fölötti megosztásnál tart. A számok magasak, de nem kiugróak az oldal posztjaihoz képest. Hamarosan azonban két nem várt fordulat is következett a történetben. Előbb a Facebook nemcsak, hogy törölte a képet, de letiltotta a felhasználót is - számolt be a Time magazin.

"Úgy tűnik, hogy a Facebook eltávolította a fiatalember bátor kiállását és pillanatnyilag nem enged feltölteni további fényképeket. Remélem, hogy ez csak egy tévedés. Jelenleg az Instagramon van fent és próbálom kitalálni, hogy hogyan lehet elérni, hogy visszakerüljön"- posztolta Stanton a kép eltűnésére reagálva.

A közösségi oldal szóvivője szombaton azt nyilatkozta, hogy a képet nem szándékosan törölték, hanem pusztán átmenetileg elérhetetlenné vált egy számítástechnikai hiba miatt. Mostanra ismét elérhető a tartalom. Alatta a kommentekkel, köztük Hillary Clintonéval.

"Jóslat egy felnőttől: A jövőd fantasztikus lesz. Saját magadat is meg fogod lepni, mi mindenre vagy képes és mennyi hihetetlen dologot fogsz csinálni. Találd meg azokat az embereket, akik szeretnek és hisznek benned - rengeteg lesz belőlük"- írta a korábbi külügyminiszter, jelenlegi demokratapárti elnökjelölt. 

Az oldal, amit az eredetileg chichagoi Brandon Stanton alapított néhány hónapja azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulására szervezett gyűjtést. Szintén az egyik posztból, egy fekete kisfiú fényképéből - és mellette a válaszából, hogy az iskolája igazgatónője volt rá a legnagyobb hatással -  indult ki a kezdeményezés, amely meg sem állt a Fehér Házig. Barack Obama is fogadta a fotóst, a kisfiút és az iskola igazgatónőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.