Megvédte a kínai bíróság a Facebook nevet

Elutasította a bíróság, hogy a „face book” nevű kínai vállalat használhassa az egyértelműen az amerikai közösségi oldalét idéző nevét.

A testület indoklása szerint a vállalat „megsértette a morális alapelveket" azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy lemásolják egy másik, sikeres nagyvállalat védjegyét”. A Zhongshan Pearl River társaság 2014-ben jegyeztette be a face book nevet. Az április 28-án született döntés sokáig nem volt hozzáférhető angol nyelven – írja a BBC

A Facebook be van tiltva Kínában. A közösségi oldal a közelmúltban kezdett kampányolni, hogy magához édesgesse a kínai piacot. Az ítélet nyomán megindultak a találgatások, hogy vajon ez azt jelenti-e, hogy Peking lazít a Facebookkal szembeni eddigi szigorán.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg márciusban járt Kínában, ahol találkozott a propagandáért felelős Liu Yunshannel és Jack Ma médiaguruval. Zuckerberg a szmogból szinte ki se látszó Tienanmen térre is ellátogatott, hogy a kritikusai szerint elnyerje Kína jóindulatát.

A közelmúltban más nyugati vállalatnak is meggyűlt a baja a védjegyoltalommal Kínában. Múlt héten az Apple vesztett pert egy bőrárukat gyártó céggel szemben, így az használhatja az „IPHONE” nevet pénztárcáin és táskáin.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.