Megállapodás a Tejterméktanácsal a IX. Coop Rallyn

Péntek délután a második napja zajló IX. Coop Rally versenyzői először Veszprémbe, a Polus-Coop Zrt. telephelyére érkeztek. Az itt tartott rövid tájékoztatón dr. Rédei István a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja kiemelte: a rali hetedik állomásának otthont adó cég több lábon áll, a kis- és nagykereskedelem mellett termelőtevékenységet is folytat. Két sütőüzeme a megyeszékhelyen, illetve Ajkán működik.

Bogdán József, a Polus-Coop elnök-igazgatója a Coop-hálózathoz tartozás legfőbb előnyeként az országos lefedettséget emelte ki. Mint elmondta, a vállalkozás korábban már tagja volt a Coop-hálózatának, majd egy időre egy másik üzletlánchoz csatlakozott. A visszatérésről 2012-ben döntöttek, s ennek eredményei napjainkra egyértelműen megmutatkoznak.

A vállalkozás, amelynek ötven, 300-3000 m² közötti alapterületű üzlete van a Balaton északi partján és Veszprém megyében, jól ki tudja használni a Coop-üzletlánc logisztikai adottságait, sütőipari termékei pedig a korábbnál jóval távolabbra is eljuthatnak. Bogdán véleménye szerint a vásárlók a helyi termékek felé fordulnak a legnagyobb bizalommal, amire a cég nagymértékben támaszkodik a mindennapokban. A vállalat nettó árbevétele tavaly megközelítette a tizennégymilliárd forintot.

A Coop Rally utolsó állomása a Veszprém megyei Gic községben működő Gici Tej- Tejtermék Kft. volt, a sorszámozott versenyautók itt hajtottak át a célkapun. Miközben a kétfős csapatok finom sajtokat kóstolhattak, illetve tesztlapot és ügyességi feladatot oldottak meg, a sajtó képviselőinek jelenlétében sor került a CO-OP Hungary Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közötti megállapodás aláírására. A közös célokat és stratégiát rögzítő dokumentumot a két fél részéről Tóth Géza vezérigazgató és Mélykuti Tibor elnök látta el kézjegyével.

A gyártók és forgalmazók összefogására kiváló példa a Coop-üzletlánc és a kis, mindössze 55 főt foglalkoztató gyár közötti együttműködés – hangsúlyozta Sipos-Tompa János, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja. Mint elmondta, a gici sajtokból és egyéb feldolgozott tejtermékekből a forgalom meghaladja az egymilliárd forintot, a korszerű üzem egyre több sajátmárkás cikket állít elő a Coop-hálózat számára. 

Németh János, a Gici Tej-Tejtermék Kft. ügyvezető igazgatója, aki házigazdaként már másodszor üdvözölte a szakmai rendezvény résztvevőit, kiemelte: az utóbbi években közel egymilliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, részben a vissza nem térítendő SAPARD- és AVOP-támogatásoknak, részben pedig annak köszönhetően, hogy a CO-OP Hungary Zrt. 2008-ban ötvenszázalékos tulajdonrészt szerzett a kft.-ben. Az évente feldolgozott 11-12 millió liter tejből elsősorban trappista sajtot késztenek, de gyártanak túrót, vajat, tejfölt és ömlesztett sajtokat is, a késztermékek 90%-a a Coop-üzletekbe kerül.

Gicről a rali résztvevői Sárvárra hajtottak, ott került sor az ünnepélyes záró rendezvényre.

A IX. Coop Rally által támogatott tartalom

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.