Még egy holttestet találtak a fél éve elsüllyedt dél-koreai kompban

A Szevol 476 emberrel a fedélzetén április 16-án, Dél-Korea délnyugati partjainál süllyedt el. A tragédiában 295-en, többségében középiskolások vesztették életüket. Kilenc ember holtteste a mai napig nem került elő. Az, akit most találtak meg, a komp negyedik emeletén lévő női mosdóból került elő – írja a BBC. A kereső egységek utoljára július 18-án találtak holttestet a Szevolon. Akkor az egyik szakácsnő került elő a hajó étkezőjéből.

A víz alatti kutatást egészen addig nem hagyják abba, amíg az áldozatok hozzátartozói másképp nem döntenek. A családok többsége nem szeretné, ha kiemelnék a kompot, mert tartanak tőle, hogy a még benne lévő holttestek a vízbe vesznének.

Ahogyan tegnap beszámoltunk, a dél-koreai ügyészség halálbüntetést kért a Szevol kapitányára, a Li Dzsun Szok nevű férfi ugyanis a baleset után az elsők között hagyta el a süllyedő hajót, anélkül, hogy bárkit megpróbált volna kimenteni. Az ügyészség szerint a kapitányt folyamatos mellébeszélésen kapták, és bár a nyilvánosság előtt többször is bocsánatot kért, megbánást azóta sem mutat . Li a saját mentségére próbálta felhozni, hogy a hirtelen bekövetkezett eset során elvesztette józan ítélőképességét és nem volt ura cselekedeteinek.

Az ügyészség a komp személyzetére 15-30 év közötti börtönbüntetést kért. Őket a leginkább abban tartják felelősnek, hogy rossz utasításokat adtak azután, hogy a katasztrófa bekövetkezett. Ezeknek az utasításoknak az egyike az volt, hogy a kompon lévők ne ugorjanak a vízbe, hanem maradjanak a helyükön.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.