Kajakos drogbotrány: még csak az iratokkal foglalkozik a rendőrség

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Csipes Tamara és Dombvári Bence ügyében, akiknek a szervezetében a Magyar Antidopping Csoport (MACS) egy előre be nem jelentett vizsgálat során kokaint talált.

Túl azon, hogy a kokain kábítószer, a kemény drogok közé tartozik, birtoklása, fogyasztása és kereskedelme egyaránt bűncselekménynek számít, emellett még szerepel a doppinglistán is, azaz, ha a sportolókat egy verseny előtt vagy alatt vizsgálták volna, doppingvétség miatt azonnal eljárás indult volna ellenük.

Mivel nem verseny előtt vizsgálták őket, a pozitív drog-dopping tesztből nem lett automatikusan ügy. Sőt, egy ideig az illetékesek szabálytalanságról beszéltek és azon polemizáltak, hogy kinek kellene feljelentést tenni az egyik legdrágább és legkeményebb drogot fogyasztó sportolók ellen. Senki nem érezte magát illetékesnek.

A rendőrség pedig sajtóhírek alapján nem nyomoz. Így egészen addig nem is történt semmi, amíg szövetség meg nem szólalt az ügyben és el nem ismerte, hogy a MACS jegyzőkönyvét megkapta. Csak ez után léptek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bekérette a MACS vizsgálati anyagát; jelenleg azt tanulmányozzák.

Beluzsárné Belicza Andrea a Nol.hu kérdésére elmondta, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb kétszer tizenöt napja van a nyomozóhatóságnak eldönteni: a rendelkezésére álló adatok alapján felvethető-e valamilyen bűncselekmény elkövetésének a gyanúja.

A feljelentéskiegészítés alatt a rendőrség iratokat kérhet be, információt kérhet szinte bárkitől, az esetleges gyanúsítottak kivételével. Akiknek viszont már formálódik a védekezése, és csupán az a kérdés, hogy már a hétfőn várható fegyelmi tárgyalásukon előrukkolnak vele, vagy megvárják, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyükben?

A Bors írta meg, hogy a kokainozáson ért sportolók szerint véletlenül kerülhetett az italukba a drog egy bulin. Nem tudtak róla, ezért vétlennek és ártatlannak érzik magukat.

A kokain grammja 15-18 ezer forint között mozog a piacon. Drága szer, az elit drogja, nem holmi filléres dizájner-szer, amit mostanság az alkalmi légyottra kiszemelt lányok és a kifosztani tervezett fiúk italába szoktak csempészni, hogy ellenállásukat megtörjék. Bármennyire is életszerűtlennek tűnik a sportolók kiszivárogtatott védekezése, azt majd a rendőrségnek kell bizonyítani, hogy nem ez történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.