Médiahack a Bora Borán fogva tartott magyar nő története?

Nyíri-Kovács Patrícia soha sem volt Bora Bora foglya, tavaly többször is elutazott, a magyar médiában megjelent cikkek pedig nem tükrözik az igazságot a Mandiner csütörtökön közölt írása szerint.

A lap az ügy kikért dokumentumai, illetve a háttérbeszélgetések alapján azt írja, semmi sem igaz Nyíri-Kovács Patrícia történetéből. 

A cikk szerint a magyar nő szabadon utazhatott kisfiával együtt, és tavaly például az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon is járt. A sajtóban megjelentekkel ellentétben arról számolnak be, hogy a magyar nő és koreai származású, francia állampolgárságú férje nem csak néhány hétre utaztak Bora Borára, hanem ott tervezték folytatni közös életüket.

A cikk szerint Soo-Il Lee nem vette el sem a magyar nő, sem fia útlevelét, Nyíri-Kovács ugyanis állítólag azzal igazolta személyazonosságát 2012. március 7-én, amikor sikeres hajózási vizsgát tett. A Mandiner megjegyzi, hogy épp erre a napra szólt a repülőjegyük is vissza, Budapestre. Ennek magyarázata a férj állítása szerint az, hogy azért váltottak retúrjegyet a Tokió–Bécs-vonalra, mert olcsóbb volt, mint ha csak az odaútra vették volna meg.

A lap azt írja, a bejelentett lakcímről a nőnek is tudomása volt, Nyíri-Kovács korábbi állításával ellentétben. 2011 decemberében állítólag ő maga használta a lakcímkártyát egy postafiók nyitásához.

Abban azonban mind a két fél egyetért, hogy a férj adta be a válókeresetet 2012 áprilisában. A Mandiner ugyanis megszólaltatja  Soo-Il Leet, akit lapunk is többször megkeresett az ügyben, ám nekünk nem kívánt nyilatkozni. Ahogy korábban arról beszámoltunk, Nyíri-Kovács Patrícia francia férje bizonyítottan hamis papírokkal érte el a hatóságoknál, hogy a gyermeket tegyék egy kiutazásokat tiltó listára. Azt, hogy a papírok hamisak, a helyi hatóságok is elismerték. 

Azt a férfi sem tagadja, hogy rossz dátum szerepel a Bora Bora szigetére érkezésük időpontjánál. A férfi azt mondta, az ügyintézőnek tévesen a Francia Polinéziába érkezésük időpontját adta meg, de szerinte ez semmin sem változtat.

Június 22-én a Nyíri család Facebookon tudatta, hogy a magyar nő megkapta fia, a hatéves Noah felügyeleti jogát, és átköltözhetnek Tahitire.  

A Soo-Il Lee által elmondottakra a közösségi oldalán egyelőre nem reagált a Nyíri család.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.