Mautner Zsófia frankfurti főzőshow-ja

Budapest Bites címmel főzőshow-t tart a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron vasárnap délelőtt a NolTv Chili a szembe című videosorozatából is ismert Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog és könyvek szerzője. A nemzetközi közönséget igyekszik meggyőzni: a magyar konyha a pörköltön és a gulyáson túl is ígéretes fogásokat tartogat.

Birsalmás fehérrépa-krémleves gyömbéres mini-maceszgombóccal, Ropogós slambuc harcsafilével, valamint Vaníliás tejberizs pirított mákkal és tripla meggyel. Ezeket a különlegességeket készíti el Mautner Zsófia gasztronómiai újságíró a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár zárónapján, a Gourmet Gallery színpadán.

A Balassi Intézet, valamint a berlini Collegium Hungaricum szervezte előadás célja, hogy bemutassa a pár éve indult magyar gasztroforradalommal járó megújulási folyamatot. Mint a menüből is kiderül: a főzőshow-n Mautner Zsófia nem klasszikus magyar ételeket készít, hanem olyan fogásokat, amelyek tükrözik a modern magyar konyha szellemiségét, gazdag örökségét és változatos alapanyag-használatát. 

A bemutatóhoz angol nyelvű brosúra is készült, amely nemcsak a kulináris változást ismerteti, hanem a sosem látott számú hazai gasztroeseményt említi, valamint az egymás után nyíló, egyre kiválóbb éttermeket, bisztrókat, kávézókat, üzleteket, kulináris vállalkozásokat. Sőt ötletet is ad arra, hogy egy budapesti látogatás alkalmával miket érdemes megkóstolni, kipróbálni – a piaci vásárlástól a délutáni süteményezésen át a Michelin-csillagos éttermek fogásaiig, a borbárok választékáig.

Mautner Zsófia, chili
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.