Markológép préselte teherautóhoz a sztrádaépítőt

Meghalt egy munkás az M6/M60-as autópálya építésénél Bátaszéknél szerdán, a férfit egy markoló egy tehergépkocsi oldalához szorította - közölte csütörtökön az MTI-vel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A baleset a Bátaszék és Véménd között épülő alagútban történt, ahol egy teherautóról markológéppel rakták le az aszfaltot. A markológép vezetője nem vette észre, hogy a jármű platóján a teherautó sofőrje dolgozik, és a markolókanállal a gépkocsi oldalához nyomta - tájékoztatott Farkas Kinga sajtóreferens.

A mentők a pécsi kórházba szállították a 43 éves kiskunfélegyházai férfit, aki a szállítás közben, Mohács térségében életét vesztette - tette hozzá.

A TMRFK foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.
A kivitelező Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt. annyit közölt az MTI-vel, hogy a középkorú magyar építőmunkás aszfaltozási munkák közben sérült meg, egy teherautó platóját tisztították meg egy másik munkagéppel, amikor a baleset történt; a férfi kórházba szállítás közben meghalt. A MAK Zrt. közlése szerint további információk a munkaügyi és a rendőrségi vizsgálat lezárultával várhatóak.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség tájékoztatása szerint a teherautó platójának tisztítását végző rakodógép forgózsámolyának ütközött egy másik, tolató tehergépjármű. A gépkezelő és az ütköző teherautó sofőrje megnézte, keletkezett-e kár. Ezután a rakodógép vezetője folytatta a tisztítást, eközben az eddig ismeretlen okból a tehergépkocsi rakterén tartózkodó sofőrnek súlyos sérülést okozott.

Az OMMF közigazgatási eljárásban igyekszik tisztázni azt, hogy miért tartózkodott a sofőr a jármű rakterületén, valamint azt, hogy milyen irányítás mellett zajlott a munka - írta közleményében Gedeon András szóvivő.

Az épülő M6-os autópálya Szekszárd-bólyi szakaszán ez az ötödik halálos munkahelyi baleset; 2009. áprilisban munkagépek nyomtak agyon egy férfit, 2008-ban egy munkás áramütést szenvedett, egy másik közlekedési baleset áldozata lett, egy dolgozó pedig földomlás következtében vesztette életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.