Letartóztatták a nőverő amerikai focistát

Letartóztatták Jonathan Dwyert, az Arizona Cardinals labdás futóját (running back), mert bántalmazta barátnőjét.

Alig egy héttel azután, hogy az NFL, a legnagyobb amerikaifutball-szövetség határozatlan időre felfüggesztette Ray Rice játékjogát, amiért eszméletlenre verte barátnőjét, újabb NFL-játékost vádolnak családon belüli erőszakkal.

Az Arizona Cardinals running back-je, Jonathan Dwyer július 21-én egy veszekedés során eltörte 27 éves barátnője kezét - írja az Associated Press. A rendőröket a szomszédok hívták ki, akik hangos civakodásra lettek figyelmesek. A kiérkező járőröket a nő azonban nem engedte be a lakásba, és azt mondta, egyedül van, telefonon beszélt valakivel, azt hallhatták a szomszédok, így akkor nem tartóztatták le a focistát.

Másnap a pár ismét vitatkozott, amikor a nő hívni akarta a rendőrséget, Dwyer kikapta a kezéből a telefonját, és kihajította házuk második emeleti ablakából. A veszekedés során közös, 18 hónapos gyermeküket is bántani akarta, egy cipőt hajított fiuk felé, az azonban nem találta el a kicsit.  

A történtek után a sportoló barátnője közös gyerekükkel együtt biztonságuk érdekében elhagyta az államot.

Feljelentést csak a múlt héten tett, mert korábban nem mert szólni, mivel Dwyer öngyilkossággal fenyegetőzött. A phoenix-i rendőrség ezután letartóztatta Dwyert, akit egyrendbeli csonttöréssel járó súlyos testi sértéssel, kiskorú ellen elkövetett súlyos testi sértéssel, kétrendbeli rongálással vádolnak, valamint azzal, hogy nem hívott segítséget a súlyos testi sértés elkövetésekor. 

Dwyer csapata közleményben tudatta, hogy a vádak súlyosságát figyelembe véve azonnal felfüggesztette a játékos mindennemű tevékenységét a csapatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.