Kirúgták a nőverő amerikai focistát

Az NFL-es Baltimore Ravens órákon belül kirúgta a labdás futó (running back) Ray Rice-ot, miután nyilvánosságra került a videó, melyen a játékos megpofozza barátnőjét.
A Baltimore Ravens vezetősége nem tétovázott sokat még tegnap felbontotta a játékos szerződését, míg az NFL határozatlan időre felfüggesztette játékjogát.
A Baltimore Ravens vezetősége nem tétovázott sokat még tegnap felbontotta a játékos szerződését, míg az NFL határozatlan időre felfüggesztette játékjogát.
Sean Gardner / Reuters
„Egy igazi férfi nem üt meg nőt, és ez akkor is igaz, ha az erőszakos cselekmény a nyilvánosság előtt vagy - ahogy igen gyakran - a zárt ajtók mögött történik” - reagált a történtekre Barack Obama amerikai elnök. A Fehér Ház közleményében megjegyezte, hogy a családon belüli erőszak megállítása nagyobb és fontosabb, mint a futball.

A nyilatkozatot az után adták ki, hogy a TMZ bulvárlap nyilvánosságra hozta azt a februári felvételt, melyen látható, ahogy Rice egy Atlantic City-i szálloda liftjében megpofozza akkori barátnőjét, Janay Palmert, aki a történtek ellenére nem tett feljelentést párja ellen és márciusban feleségül ment a férfihoz.

A futójátékos eredetileg csak kétmeccses eltiltást és 500 ezer dolláros pénzbírságot kapott. A büntetés mértékén sokan felháborodtak, mondván az túlságosan engedékeny. Az NFL döntéshozói ezt követően a közvélemény nyomásának hatására komolyabb szigorításokat léptettek életbe a családon belüli erőszakkal kapcsolatos szabályokon, elsőre hat mérkőzés a büntetés, míg a visszaesőket akár örökre el is tilthatják.

A hétfőn megjelent videó után a Baltimore Ravens azonnali hatállyal kirúgta Rice-ot, az NFL pedig bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a focista játékjogát - írja a Reuters hírügynökség.

Rice 2012-ben ötéves, 35 millió dolláros szerződést kötött a Baltimore Ravens-szel. A még hátralévő három év alatt tízmillió dollárt kereshetett volna, azonban így egy dollárt sem kap majd a két éve Super Bowl-győztes csapattól, és ezek után nem lesz könnyű új csapatot találnia.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.