Lelkes amatőr bukkanhatott az eltűnt maláj gép darabjára

A 2014-ben eltűnt maláj utasszállító roncsaira vadászó amerikai turista azt állítja, hogy Mozambik partjainál megtalálta a gép szárnyának egy darabját. 

Az egy méter hosszú darabot egy homokos partszakaszon találta a hétvége folyamán Blaine Gibson. A férfi azért utazott a környékre, hogy személyesen kutassa fel a gép maradványait és derítse ki sorsát. A CNN szerint nem ritka, hogy cégek vagy magánszemélyek vesznek részt hasonló nyomozásokban.

A maláj közlekedési miniszter, Liow Tiong Lai a Twitteren közzétett nyilatkozatában azt írta: "nagyon valószínű", hogy egy Boeing 777-es roncsára bukkantak – írja a BBC. Ilyen típus volt Malaysia Airlines MH370 járata is.

"Mindenkit óvok azonban attól, hogy megalapozatlan spekulációkba kezdjen, mivel egyelőre nem tudjuk megállapítani, hogy a darab az eltűnt MH370-ból származik" – figyelmeztetett a miniszter. Elmondta, hogy a maláj és az ausztrál repülésügyi hatóság egymással együttműködve vizsgálják a most talált darabot.

Darren Chester ausztrál közlekedési miniszter közleményében azt írta, hogy a megtalálás helye összhangban van az áramlási útvonalakkal, és "megerősíti azt az elképzelést, hogy az MH370-est az Indiai-óceán déli részén kell keresni." Hozzátette, a darabot Ausztráliába szállítják további vizsgálatokra.

Az MH370 2014 márciusában tűnt el a fedélzetén 239 főnyi utassal, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. Annak ellenére, hogy kiterjedt tengeri kutatást folytattak, sem a roncsokat, sem az utasokat nem találták meg azóta sem. Többször felröppent a hír, hogy a repülőgépről származó maradványokat, vagy a roncs darabjait megtalálták a világ különböző részein. Egyelőre azonban nem tudni, mi történt az utasszállítóval. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.