Leáldozott a magas, szőke, tökéletes Barbie-babák kora

Hamarosan a boltok polcain lesznek a magas, az alacsony és a teltkarcsú figurák is.

Harminc hajszín (köztük kék is), 24 frizura, 22 szemszín, 14 arcforma, 7 bőrtónus, 4 testalkat, és összesen 33 új baba – így fest a Mattel amerikai cég új 2016-os Barbie-kollekciója.

Az eredetin kívül most már megjelenik a nyúlánk, az alacsony és a teltkarcsú testalkat is. A céget sok kritika érte az irreális, aránytalannak tartott testalkatú Barbie-jai miatt, így most olyan babákkal rukkoltak elő, amelyek valósághűbbek.

– Nagyon izgatottak vagyunk a márka megváltoztatása miatt. Ezek a babák visszatükrözik azt a világot, amelyben a gyerekek élnek. A változatos testalkat, bőrszín, stílus segít majd, hogy a gyerekek azt választhassák ki, amelyik megszólítja őket – idézi a BBC a Mattel vezérigazgatóját, Evelyn Mazzoccot.

Azt már több kutatás is igazolta, hogy a gyerekeknek tetszenek a realisztikus babák. Néhány éve Nickolay Lamm, egy pittsburghi grafikus kezdett el cellulitiszes, striás, pattanásos babákat készíteni, melyek nagy sikert arattak.

 



– Nem olyan, mint más babák. Nagyon egyedi, valódi személynek tűnik – mondta a babáról egy második osztályos kislány. „Nagyon menő, úgy néz ki, mint a tesóm” – állította a másik, az egyikük pedig az unokanővéréhez hasonlította a Lammily névre keresztelt játékot.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.