Hipnotikus fekete labdák mindenütt!

Egy teherautónyi fekete, teniszladba nagyságú „árnyéklabdával” védi Los Angeles városa a víztározóit. A gömbök vízbe eresztéséről szóló videofelvétel az internet kedvence lett.

Több tízezer, speciális anyagból készült labdát öntöttek a víztározóba, ami a várakozások szerint megakadályozza a víz párolgását, illetve a vízminőség romlását, mert elállja a napsugarak útját.

Ez viszonylag olcsó és hosszú távú megoldás. A labdák megszívják magukat vízzel, így nem vándorolnak el. Korábban arra is használták őket, hogy a repterek környékén lévő vizekről távol tartsák a madarakat – írja a Telegraph.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a minden eddiginél súlyosabb kaliforniai aszály négy éve tart. Jerry Brown kormányzó január 1-jén szükségállapotot hirdetett, és azt kérte a lakosságtól, hogy csökkentse a vízfogyasztását húsz százalékkal. Ennek semmi foganatja nem lett, ezért Brown áprilisban kötelezővé tette a takarékoskodást. A lakosságnak negyedével kell csökkentenie vízfogyasztását; aki ezt megszegi, akár pénzbüntetést is kaphat. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.