Kiütötte a cápát, túlélte a támadást

Patrick Thornton gyanútlanul úszkált a tengerben, amikor valami megragadta a lábát. Először azt hitte, hogy egy rák harapta meg, de amikor lenézett, egy több mint másfél méteres cápát látott körözni a vízben. Volt annyi lélekjelenléte, hogy üssön, amikor a vízi nagyragadozó beleharapott a hátába.

A negyvenhét éves férfi az észak-karolinai Outer Banksben nyaralt családjával a múlt héten. Éppen a fiával játszott a vízben, amikor azt érezte, valami megrántotta a lábát. A férfi először azt hitte, hogy egy rák harapta meg, de mikor lenézett, látta, hogy egy cápa köröz körülöttük a derékig érő vízben.

Amikor a ragadozó a férfi hátába harapott bele, Thorntonnak volt annyi lélekjelenléte, hogy többször megüsse. Csapásai közül az első az állat pofáját, a többi az oldalát érte. A cápa erre elengedte, a férfi pedig kiáltozni kezdett, és a jelenetet a sokktól bénultan néző fia felé lendült a vízben, Menekülésük közben a cápa újra támadott, Thornton hátába mélyesztve a fogait. Thornton ekkor a könyökével ütötte az állatot, amelyet így sikerült is leráznia magáról.

A partról Thorntont mentőhelikopterrel szállították kórházba. A hátán mély, a cápa fogaitól származó sebek vannak, a bokájából pedig 10 centiméternyi bőrt harapott ki a vízi nagyragadozó. Thorntonon kívül a támadásban senki más nem sérült meg, a férfi segélykiáltásai után ugyanis mindenki kimenekült a vízből.

A családtagok szerint csak a férfi lélekjelenlétén és bátorságán múlt, hogy nem halt meg a támadásban. Szemtanúk szerint ha Thornton nem kiáltja el magát, akár nagyobb baj is történhetett volna, mivel a férfi lábából ömlő vér még három másik cápát is odacsalogatott a jelenethez.

Az eset még múlt pénteken történt Outer Banksnél, ahol egy nappal később egy tizenhét éves fiúra támadott a gyilkos ragadozó. Észak-Karolinában két hét alatt már hat cápatámadás is volt. A legsúlyosabb Oak Islandben történt június 21-én, amikor egy 13 éves lány a bal alkarját veszítette el, míg egy 16 éves fiúnak az egész bal karját harapta le a cápa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.