Egy órán belül kétszer támadott emberre a cápa

Egy tizennégy éves lányt és egy tizenhat éves fiút is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Islandben. Mindkét áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A tinédzserekre alig egy óra különbséggel támadt rá a tengeri nagyragadozó. A 14 éves lány sikolyára vasárnap négy óra körül figyeltek fel az Oak Island-i partoknál. Egy közelben úszó férfi azonnal a segítségére sietett, de a lány súlyos sebeket szerzett bal karján és lábán.

Nem sokkal később egy 16 éves fiúra támadt egy cápa ugyanazon a partszakaszon, ahol a lány bajba került. A fiúnak az állat leharapta az egyik karját – számol be az Independent.

Betty Wallace, az üdülőváros polgármester elmondta, hogy a tizennégy éves lányt helikopterrel szállították kórházba, és megerősíttette: fennáll a veszélye, hogy a lány elveszíti a lábát. Amikor a másik áldozatot a támadás érte, a mentőegységek még a lányt látták el.

A városi tisztviselők hétfőn döntenek arról, hogy lezárják-e a strandot. Egy helikopter a cápa keresésére indult, a hatóságokat pedig a strandra vezényelték, hogy figyelmeztessék az ott tartózkodókat a veszélyről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.