Kiújult Czeizel Endre leukémiája

A világhírű orvos-genetikusnál 2013 májusában diagnosztizáltak leukémiát, a kemoterápiás kezelés kétéves túlélési arányt ígért. Czeizel doktor a New York Palotában ünnepelte 80. születésnapját rajongói és barátai körében, az eseményen jelentette be, hogy betegsége ismét kiújult.

A professzor két éve májusban szinte egyik percről a másikra eltűnt a nyilvánosság elől, fél évvel később derült ki, hogy súlyos betegségben szenved.

„Akut myeloid leukémiát diagnosztizáltak nálam, és életem átlag 2 éves meghosszabbítása érdekében ötször 4 hetes kemoterápiás kezelésnek kellett/kell alávetnem magam. Most folyik az 5. kezelés. Ilyenkor kiirtják a csontvelőt, remélhetőleg a ráksejtekkel együtt, de a kialakuló immun-védtelen állapot miatt nem szabad emberek közé mennem” - írta akkor egy levélben. A doktor Bécsben élő festőművész unokatestvérének kiállítás-megnyitóján mondott volna beszédet, ám állapota miatt nem jelenthetett meg az eseményen.

Czeizel Endre féléves kezelés és lábadozás után újra munkába állt, ám tavaly ősszel, alig pár nappal a Semmelweis-díj elnyerése után magas láz miatt kórházba került.

Április 3-án ünnepelte 80. születésnapját az orvos-genetikus, aki a tiszteletére rendezett estet bejelentette, betegsége kiújult és emiatt ismét kórházi kezelésre szorul. „Sajnos visszaestem, szerdán újra kórházba megyek. Ezért a doktorom csak úgy engedett el, ha nem puszilok meg senkit” - mondta el a nagybeteg professzor az összejövetelen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.