Czeizel Endre újra kórházba került

A múlt héten belázasodott és újra kórházba került a leukémiával küzdő Czeizel Endre, világhírű magyar orvos-genetikus – tudta meg a Blikk.
A 79 éves Czeizel Endre sajtóértesülések szerint már nyerésre állt a rákkal szemben, amikor állapota ismét romlott és újra kórházba került, ahol most kemoterápián vesz részt.

A bulvárlapnak nyilatkozó meg nem nevezett ismerős úgy tudja, a professzort betegsége miatt a tervezett időpontnál hamarabb adták át neki a Semmelweis-díjat, amelynek hihetetlenül örült.

Czeizel Endrét múlt héten tüntették ki, s ahogy fogalmazott, ez „elégtétel" volt számára, hisz a munkásságát eddig leginkább külföldön méltányolták. Egy rádióinterjúban úgy fogalmazott, hogy mindig maradandót akart alkotni, és örül, mert most, „az élete végén, amikor a hetei meg vannak számlálva", itthon is elismerték.

A professzor korábbi nyilatkozataiban többször kifejtette: nagyon jól tudja, hogy milyen súlyos betegségben szenved és tisztában van vele, nem láthatja már a most nyolcéves fiát felnőni. „Megpróbálok ezzel nem foglalkozni, és máról holnapra élni" – nyilatkozta Czeizel, aki tavaly decembertől újra dolgozott, a kórházban pedig még egy új könyv írásába is belefogott.

A Blikk egyébként úgy tudja, Czeizel Endre párja nemrég nagy pocakkal jelent meg egy osztálytalálkozón, de a családbővülésről a professzor nem kíván nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.