Kínhalált halt macskákat dobtak át a kerítéseken

Több megcsonkított macskatetemet találtak Pécelen, de a környéken élő  vadkacsák számának megcsappanása is arra utal, hogy valaki vagy  valakik szándékosan irtják az állatokat; a rendőrség nyomozást  indított - közölte kedden Bélafalvy Krisztina, a Noé Állatotthon sajtószóvivője.

Összesen hét macska tetemének megtalálását és három állat eltűnését jelentették péceli lakosok a Noé Állatotthonnak. A  bejelentések szerint a Rákos patak és a Május 1. utca környékén az elmúlt hetekben ismeretlenek kegyetlenül megkínozták, megcsonkították, megölték, majd többségében jól látható helyekre, portákra dobták be a macskákat - mondta Bélafalvy Krisztina.

A sajtószóvivő közölte: a bejelentések levágott lábú,  lefejezett, vízbe fojtott állatokról szólnak, de a péceli Rákos  patak környékén tömegével élő vadkacsák számának megcsappanása arra  utal, hogy az elkövetők nemcsak a macskákra vadásznak.  A Noé Állatotthon állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen  feljelentést tett a gödöllői rendőrségen, egyúttal várja a további  bejelentéseket azoktól, akiknek a környezetéből állatok tűntek el,  vagy akik megkínzott, megölt állatok tetemére bukkantak.

A gödöllői rendőrkapitányság helyettes vezetője, Szűcs Béla elmondta: a feljelentés hétfő esti kézhez vétele után elrendelte a nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.