Kihátrálnak a szponzorok Ryan Lochte mögül

Négy szponzor szerződést bontott Ryan Lochte amerikai úszóval, miután botrányba keveredett a riói olimpián.

Az amerikai sztárúszó Ryan Lochte és társa, James Fiegen azt hazudta a brazil hatóságoknak, hogy kirabolták őket. A rendőrség azonban pár nap nyomozás után kiderítette, hogy a rablásról szóló történettel akarták álcázni az általuk elkövetett rongálást, amit egy helyi benzinkúton követtek el.

A történtek miatt eddig négy szponzor döntött úgy, hogy felmondja a szerződést az úszóval. Lochte egyik legnagyobb támogatója, a Speedo közölte, hogy nem tudják elfogadni, ahogy az úszó viselkedett, mert az "ellentétes a márka értékrendjével". Az úszó tiszteletben tartja a cég döntését, s megköszönte a közös munkát, amely már több mint 10 éve tartott. A Speedo 50 ezer dollárt Lochte támogatásából egy brazíliai gyerekeket segítő alapítványnak juttat el - írja a BBC.

Lochte a USA Today című műsorban azt mondta, hibát követett el, de "tanult belőle". A megbánás azonban nem érdekelte a Ralph Laurent sem, amely törölte az úszót ábrázoló fotókat a weboldaláról, s a Speedohoz hasonlóan felbontotta a szponzori szerződést az úszóval.

A két cég mellett még a bőrápoló termékeket gyártó Syneron-Candela és a japán matracgyártó, az Airweave is úgy döntött, hogy nem támogatja tovább az amerikai úszót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.